Кључ града Цвијановићевој и Талићу

Срна
Кључ града Цвијановићевој и Талићу

Бањалука - Премијеру Републике Српске Жељки Цвијановић и Горану Талићу, директору Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", биће додијељене овогодишње награде "Кључ града" са повељом почасног грађанина, поводом 22. априла - Дана града Бањалука, одлучила је Скупштина града.

Цвијановићевој се награда "Кључ града" са повељом додјељује као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја за град, а Талићу за хумана дјела, допринос и постигнуте резултате у развоју Завода и унапређење здравственог система.


Награда "Златни грб" биће додијељена прослављеном рукометном стручњаку Велимиру Петковићу, редитељу Николи Пејаковићу, професору Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Биљани Антуновић и етнологу Данијели Ђукановићу.

Плакете града Бањалука припале су глумцу Љубиши Савановићу, Ружици Атанацковић из удружења "Заједно", Градској организацији породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, доктору Снежани Кутлешић Стевић, Културно-умјетничком друштву "Веселин Маслеша", Галини Марјановић из удружења "Дуга", директору Музеја савремене умјетности Републике Српске Сарити Вујковић и професору Правног факултета Николи Мојовићу.

"Награда Града Бањалука младима" припала је младим рукометашима РК "Борац" Срђану Мијатовићу и Арсенију Бубићу, диригенту Градског тамбурашког оркестра Златану Мирићу, клубу бањалучке Гимназије "Балмун", пливачу Михајлу Чепркалу и професору Мирославу Малиновићу.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић подсјетио је да је у фербуару расписан јавни позив на којем су сви грађани имали прилику да предложе кандидате и да је стигло око 40 приједлога за априлске награде.

Он је навео да су за годину и по дана његовог мандата на позицији градоначелника, имали изванредну сарадњу и подршку Владе Српске на низу капиталних пројеката у граду.

"То су градња клиничког центра, затим у овој години имамо пет пројеката са предузећем Путеви Републике Српске, па градња кућа социјалног становања у Куљанима, реконструкција Банског двора, финансирање водовода Црно врело. Ако хоћемо да будемо искрени, Бањалука је заиста имала велику подршку од Владе Републике Српске на чијем челу је госпођа Цвијановић и тај приједлог да се њој додијели Кључ града је потпуно легитиман", рекао је Радојичић новинарима.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић оцијенио је да је добро што се у Скупштини разговара о свим аспектима и свим темама из друштвеног живота.

"Драго ми је да се међу предложенима за награде налазе људи из различитих сфера живота и мислим да је одлука за ово засједање доста добро урађена. Свакако да има простора за измјену одлуке о наградама која је донесена 2000. године у смислу да мора бити прецизнија и да не бисмо имали произвољне процјене", навео је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана