Клизиште пријети путу у Пријечанима

Сања Амиџић
Клизиште пријети путу у Пријечанима

Бањалука - Клизиште у Хиландарској улици у насељу Пријечани, које је током ове године санирано неколико пута, поново се активирало.

Предсједник Савјета ове мјесне заједнице Небојша Тојагић рекао је да је постојећи насип утонуо око 30 центиметара у односу на ниво пута.

- Питање је шта се дешава испод самог слоја асфалта и да ли ће комад пута отићи заједно са насипом у Врбас - казао је Тојагић. Додао је да је клизиште санирано већ три пута, али да насип сваки пут склизне у ријеку.

- Том дионицом свакодневно саобраћаја аутобус, а пут је толико узак да је питање, ако дође до даљег клизања, до када ће аутобус моћи ићи тим путем - рекао је Тојагић.

Како каже, располаже информацијом да предузеће "Аутопревоз", чији аутобуси саобраћају на поменутој релацији, прати ситуацију са клизиштем и да ће, ако процијени да су путници и њихова возила угрожени те да не могу више саобраћати том дионицом, обуставити линију.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да клизиште на путу у Пријечанима није могуће трајно санирати док не буде урађена комплетна пројектна документација.

- На тој дионици и даље долази до ерозије тла и пратимо шта се тамо дешава - казао је Новаковић. Додао је да су предузели све што је потребно те да за сада не постоји опасност.

- Тај дио пута и даље ћемо досипати како би пут био проходан док не буде урађена пројектна документација и клизиште трајно санирано - објаснио је Новаковић.

Према његовим ријечима, на том подручју постоје проблеми и са мањим мостићем који је био напукао у вријеме поплава, али он је саниран. Клизиште у тој улици посљедњи пут је санирано прије два мјесеца.

Изградња

Дио пута од Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" према насељу Пријечани у дужини од 400 метара требало би да буде изграђен идуће године.

- Пут је требало да буде изграђен ове године, али до тога није дошло, тако да је градња пребачена за идућу годину - рекао је Небојша Тојагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана