Клизишта стална бољка Старчевице

Игор Пилиповић
Клизишта стална бољка Старчевице

Бањалука - Мјештани насеља Старчевица годинама муку муче са клизиштима, а свака јача киша овај проблем врати у први план. Највећу главобољу становницима задају клизишта и одрони у улицама Старог Вујадина и Косте Јарића.

Жељко З., који станује у улици Старог Вујадина, је рекао да он и његове комшије страхују сваки пут када пада киша.

- Никад не знамо гдје ће се активирати постојеће клизиште или се појавити ново - каже Жељко.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица Ђорђе Кнежевић је казао да клизиште у улици Старог Вујадина, у близини Титовог брда, угрожава стамбене објекте, али за њега још није нађено рјешење.

- Из Градске управе су нам саопштили да у приватне посједе неће да улазе. Једноставно, кажу да не могу све то да финансирају, а има доста проблематичних дијелова - рекао је Кнежевић.

Додаје да су клизишта, која су угрожавала улице послије поплава 2014. године, већином санирана.

- На Пониру смо имали проблем, јер се није могло уопште пролазити улицом. То је ријешено. Било је још неких критичних тачака, али то је све санирано и можемо бити задовољни - рекао је Кнежевић. 

У улици Косте Јарића на два мјеста је оштећена саобраћајница, коју свакодневно користе мјештани овог дијела насеља. На два мјеста се одронио асфалт, а киша која је јуче падала, није нимало олакшала ситуацију.

- Нико из улице Косте Јарића нам није пријавио неке нове случајеве да би нам указао на проблем - рекао је Кнежевић.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја у Градској управи Зоран Новаковић раније је рекао да је за ову годину планирана санација десет клизишта.

- Поплаве у 2014. години проузроковале су 154 клизишта. Од тога је 89 на приватним парцелама, а остало на јавним површинама. До сада смо санирали више од 30 клизишта - навео је Новаковић.

Додао је да Градска управа има припремљену пројектну документацију за око 20 клизишта, од којих би половина требало да буде санирана ове године.

- У улици Косте Јарића већ су вршени неки радови. У овој години су планирани нови - рекли су у Градској управи.

Рупе на улици

Мјештани Старчевице муку муче и са асфалтом у улици Српских устаника.

- Мислим да је улица Српских устаника једна од најгорих тренутно у граду, јер је више пута прекопавано, крпљено, а и појавило се доста рупа - рекао је предсједник Савјета МЗ Старчевица Ђорђе Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана