Кликом до информација о градском превозу

Невена Рељић
Кликом до информација о градском превозу

БАЊАЛУКА - У граду је тестно активирана апликација “Сатбус” која омогућава грађанима једноставан приказ свих информација о доласку аутобуса на станицу, реду вожње за све линије градског превоза као и удаљености и броју станица до мјеста одредишта.

Поред многих европских градова, ову могућност на мобилном телефону ће од сада имати и наши суграђани, а апликација тренутно функционише на линијама које возе аутобуси “Павловић турса”.

Директорица Сектора за продају и маркетинг компаније “Сатворк” Драженка Палић рекла је да је циљ апликације да се становници и посјетиоци лакше и брже организују у свакодневним активностима, те лакше планирају вријеме и обавезе.

- Грађани ће у сваком тренутку у реалном времену имати све потребне информације које се тичу јавног градског превоза - рекла је Палићева.

Додала је да је “Сатбус” апликација само једна од функционалности у оквиру јединствене платформе “Сатсити”.

- Обухватићемо и остале градске службе те омогућити да се ефикасно управља радом свих градских служби из једног рачунског центра. Самостално смо финансирали ову апликацију и поклонили је граду - казала је Палићева.

Апликација је прилагођена за коришћење путем андроид, ИОС или “хуавеј” уређаја.

- Када је ријеч о паметном стајалишту, компанија “Сатворк” је понудила финансијски веома прихватљиво рјешење, а са аспекта изводљивости и брзине имплементације веома ефикасно. Намјера је да се постојећа стајалишта на којима се налазе информативне табле са линијама које пролазе кроз стајалиште замијене дигиталним “паметним” дисплејима на којима ће се налазити све потребне информације о линијама градског превоза - рекла је Палићева.

Генерални директор “Сатворка” Синиша Палић је рекао да је ова компанија основана 2005. те да се бави пружањем услуга заснованим на џи-пи-ес технологији.

- Покривамо цијелу територију БиХ, Србије и Црне Горе. Развили смо сопствену платформу “СатИРС” за пружање услуга са комплетном инфраструктуром, развојним сервисом и техничком подршком - казао је Палић.

Компанија тренутно пружа услуге за више од 700 привредних субјеката у БиХ и региону, уз више од 15.000 праћених објеката.

- “Сатворк” обиљежава 15 година постојања и одлучили смо да Бањалуци и суграђанима понудимо нешто иновативно - закључио је Палић.

Услуга

Помоћу апликације “Сатбус” грађани имају могућност да буду информисани о јавном саобраћају. Апликација показује вријеме доласка аутобуса на стајалиште, удаљеност аутобуса од стајалишта, приказ брзине кретања аутобуса, тренутну локацију аутобуса, приказ линије и стајалишта на мапи, приказ тренутних локација аутобуса на мапи, приказ реда вожње, могућност избора стајалишта путем мобилне апликације, приказ времена сљедећег поласка те приказ тренутног времена, дана и временских услова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана