Кесеровић без подршке градске скупштине

Весна Поповић
Кесеровић без подршке градске скупштине

Бањалука - Драгомир Кесеровић није именован за вршиоца дужности начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту. Он је на тој функцији требало да замијени страначког колегу из Демократског народног савеза Миленка Вучету, али Скупштина града није усвојила тај приједлог.

Кесеровића је на сједници Скупштине града у четвртак подржало само 12 одборника, два су била против, док је шест било уздржано.

Генерал Драгомир Кесеровић је декан Факултета за безбједност и има 30 година радног искуства у области безбједности. Ово начелничко мјесто је остало упражњено након што је на истом засједању из другог покушаја са ове дужности разријешен Миленко Вучета због одласка на мјесто једног од извршних директора "Пошта Српске".

Према коалиционом договору Савеза независних социјалдемократа (СНСД), Демократског народног савеза (ДНС) и Социјалистичке партије (СП), ово начелничко мјесто припало је ДНС-у.

Шеф Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Боран Босанчић рекао је да му није познато зашто његов страначки колега није добио подршку.

- Све док не буде именован вршилац дужности којег ми предложимо и на тај начин испоштован коалициони споразум, ДНС неће подржати остала кадровска питања на нивоу града, а то укључује избор директора Градске развојне агенције и Центра за предшколско васпитање и образовање - рекао је Босанчић.

Казао је да ДНС за сада нема намјеру да мијења кандидата који је предложен за ову позицију, али да о евентуалним промјенама о том питању коначну одлуку доноси Кадровска комисија Предсједништва Градског одбора ДНС-а Бањалука.

Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а Драшко Илић сматра да именовање Кесеровића није прихваћено зато што  приликом гласања у скупштинској сали није био присутан довољан број одборника из владајуће коалиције.

- То мјесто припада ДНС-у и вјерујем да ће то питање бити ријешено већ на идућој сједници. Можда би и разрјешење Вучете дошло у питање да и опозиција није гласала за ту тачку дневног реда - казао је Илић

Одборник НДП-а Владимир Мирошљевић рекао је да је против именовања Кесеровића.

- Претходних година је Вучета одлично радио свој посао и много бољи би као његов насљедник био његов замјеник Горан Шљивар, који је много боље упознат са потребама борачке популације у граду - казао је Мирошљевић.

Вртићи

Информација о финансијском пословању Центра за предшколско васпитање и образовање за 2015. годину повучена је са дневног реда. 

Одборник СНСД-а Драшко Илић рекао је да није био довољан број присутних из владајуће коалиције да би овај документ био усвојен. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана