"Кербер" снима промотивни спот о удомљавању паса

С.Ћ.
"Кербер" снима промотивни спот о удомљавању паса

БАЊАЛУКА - Удружење грађана "Кербер" сутра снима завршне сцене промотивног спота који има за циљ да промовише заштиту животиња, али и удружење и проблеме са којима се суочавају.

Снимање ће се одржати испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, с почетком у 19.30 часова.

- Спот смо добили на поклон од једног љубитеља животиња и њиме желимо допријети до што већег броја људи и пробудити им свијест о удомљавању. Од почетка године смо удомили само четири пса и нисмо задовољни том бројком - казао је  за "Глас Српске" предсједник удружења "Кербер" Горан Милојевић.

Милојевић наводи да је њихов циљ да мотивишу све љубитеље животиња да се укључе у борбу за крзнене другаре, и позива све грађане да им се придруже у суботу са својим љубимцима.

- Они који се одлуче на удомљавање, то и ураде, али ми хоћемо да допремо до неодлучних грађана - истиче Милојевић и додаје да проблем ствара и то што доста власника одбија да чипује своје љубимце.

Казао је да су три бањалучка удружења, која се баве заштитом животиња, склопила уговор са Градском управом око азила и појачаног надзора инспекције, па се надају да ће то донијети боље резултате.

- Људи свакодневно остављају штенце, иако су биле организоване бесплатне стерилизације, доста власника паса се томе противи, а нису противници тога да га избаце на улицу, што доводи до повећања броја луталица - рекао је Милојевић и додао да ће "Кербер" заједно са другим удружењима радити кампању о подизању свијести грађана о важности стерилизације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана