Кавић: Пет километара од центра града без канализације

Срна
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА- Предсједник Савјета мјесне заједнице Дебељаци Драган Кавић рекао је Срни да се мјештани овог насеља, које се налази свега пет километара од центра града, свакодневно суочавају са многобројним проблемима због непостојања адекватног канализационог система и отпадних вода које се слијевају низ улице и угрожавају локална домаћинства.

Кавић је нагласио да је насеље Дебељаци огромно и да је велика потрошња, као и да сливови вода са околних брда пуне канале уз улице и узрокују несношљив мирис.

"Канализације има до краја улице Тешана Подруговића, али је и то упитно како функционише. Када прођете улицама, осјети се неугодан мирис. Не знам како људи уопште живе овдје", рекао је Кавић.

Он је истакао да је Савјет мјесне заједнице Дебељаци упутио допис према Градској управи да приоритет буде изградња канализације у дужини од 300 метара од Улице Тешана Подруговића до основне школе.

Кавић је додао да је градска инспекција излазила на терен, али да нису могли много урадити јер због непостојања канализационих цијеви и одвода, отпадне воде немају гдје отићи.

Према његовим ријечима, када је кишна сезона, вода се слијева у један мали поток, који иде директно у ријеку Врбању.

"Поред тог потока има неколико кућа и не могу ни замислити како је тим домаћинствима тамо. То је катастрофа, а да не говорим за Дебељаке у Пољу и осталим дијеловима, гдје никако нема канализације и гдје се налази канцеларија Мјесне заједнице и Културно-умјетничко друштво. Ту сваки дан има пуно дјеце, а мирис је неподношљив", упозорио је Кавић.

Он је додао да се мјештани бањалучког насеља Дебељаци, осим проблема са канализацијом, суочавају и са уништем шахтовима у улицама Арчибалда Рајса и Браће Кавића, јер су попуцали и преко њих пролазе камиони који довозе материјал за изградњу нове дионице пута између насеља Врбања и Дебељаци.

"Ми смо већ слали апел и предузећу `Водовод`. Радови на новом путу трају већ неко вријеме и никако да се заврше, што домаћинствима нимало не олакшава тешку постојећу ситуацију", рекао је Кавић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана