Католички школски сентар: Обиљежен Међународни дан спорта

Г.С.
Католички школски сентар: Обиљежен Међународни дан спорта

БАЊАЛУКА – Ученици првих разреда спортске секције Католичког школског центра заједно су са професорицом физичког одгоја обиљежили Међународни дан спорта.

У холу школе осмислили су спортски кутак гдје су дали приказ школских спортких реквизита који се користе приликом извођења вјежбе, а у сали су угостили дјецу старије вртићке групе из бањалучких вртића Звјездица и Света Ана. Једносатно дружење како су га ученици назвали „Лопта за све" обиловало је дјечијом грајом, смијехом и игром. У тренуцима предаха дјеца су имала прилику да гледају тематски цртани филм о вјежбама и играма лоптом.

"Опредијелили смо се за концепт игара са лоптом из разлога што је лопта прва играчка коју дјеца воле од раног дјетињства, сва је дјеца могу посједовати и доступна им је иако се њоме не играју у оној мјери колико је потребно да би искористили све њене потенцијале као спортског реквизита.  Повољна је за цјеловити јер покреће сензорна и моторна искуства, развија координацију различитих способности дјеце, подстиче дјечије стваралаштво и комуникацију, а увијек изазове и добар осјећај заједништва, повезивања са другима и другарства што је издваја и као повољно средство за социо – емоционални развој дјеце. развој дјеце." – изјавила је Јелена Поповић проф. Тјелесног и здравственог одгоја.

Међународни дан спорта, обиљежава се сваке посљедње сриједе у мјесецу мају као велика свјетска спортска манифестација. Обиљежавање овог великог спортског дана прилика за бављење спортом и спортску рекреацију којом грађани широм свијета показују свој позитивни став према физичком вјежбању, активном и здравом начину живота.

Тог се дана позивају грађани свих добних узраста на добровољно судјеловање у некој физичкој активности, на вјежбање, играње, спортско такмичење, спортски тренинг или наставу физичког одгоја, с минималним трајањем од 15 минута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана