Касни продаја мјесечних карата за мај у Бањалуци

Nezavisne
Foto: fb

БАЊАЛУКА - Продаја мјесечних карата за мај у Бањалуци касниће неколико дана по одобрењу Градске управе Бањалука, потврдио је ово за "Независне новине" Дејан Мијић, директор "Аутопревоза".

Према његовим ријечима, на сљедећој сједници Скупштине града Бањалука требало би да буде отворена расправа о цјеновнику.

Раније је договорено да ће наредна сједница парламента бити одржана у четвртак, док ће наставак сједнице бити 4. маја.

"Чим буде сједница Скупштине града, на дневном реду ће се наћи расправа о цјеновнику. Већ су стечени услови за ново поскупљење, а ми нисмо имали поскупљење у марту, а стање је постало неиздрживо", казао је Мијић.

Према његовим ријечима, очекују да се ова тачка дневног реда што прије нађе пред одборницима у Скупштини, да би што прије  могли да почну  продају  мјесечних карата.

Како је раније рекао  Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, град није у могућности на себе да преузима повећање цијена карата у јавном превозу за мај, јун и надаље. Наиме, како је тада истакао, за град је много да исплаћује 250.000 КМ мјесечно.

Иако, према његовим ријечима, превозници траже да се цијене мјесечних карата повећају за око 25 одсто, трудиће се да до тога не дође.

"Поносан сам што смо првих 60 дана преузели на нас. Преговарамо о неком другом цјеновнику. Биће потребно да се усвоји цјеновник, јер цијена горива на пада. Уговорена обавеза је да, ако такво стање остане, морамо да преиспитамо цјеновнике", рекао је тада Станивуковић. Тада је нагласио да ће настојати да то поскупљење најмање осјете грађани.

"Тражићемо да то буде много мање од 25 одсто и да не буде једнако повећање за пензионере, студенте или средњошколце, који имају најмању могућност да тако нешто покрију", казао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана