Кандидати СНСД-a за Бањалуку од бивших министара до сликара

Весна Поповић
Кандидати СНСД-a за Бањалуку од бивших министара до сликара

Бањалука - Савеза независних социјалдемократа утврдио је листу од 35 кандидата за Скупштину града, међу којима су истакнути љекари, привредници, сликари и један бивши министар у Влади РС. Носилац листе је народни посланик Срђан Амиџић.

Кандидати СНСД-a за Бањалуку од бивших министара до сликара

- СНСД као и увијек очекује и иде на изборну побједу и надамо се да ће наша листа освојити повјерење грађана као и  претходних година. Једина одступања на листи која се могу евентуално десити јесу промјене редних бројева кандидата или да неко од предложених одустане јер не жели да се одрекне посла којим би дошао у сукоб интереса. Тако да се може рећи да је листа наших кандидата комплетирана - рекао је Амиџић.

Кандидат СНСД-а за градоначелника је Игор Радојичић. Од актуелних одборника у Скупштини града за још један мандат бориће се Ненад Грбић, Драшко Илић, Ненад Талић, Маринко Умићевић, Драшко Кременовић и Горан Бурсаћ.

Од имена познатих широј јавности на листи се налазе и директор Народне и универзитетске библиотеке РС Љиљана Петровић-Зечић, дугогодишњи директор Јавне установе Спортски центар "Борик" Манојла Зрнић, те бивши министар за економске односе и регионалну сарадњу Игор Видовић. На листи је и актуелни потпредсједник бањалучког одбора СНСД-а Станислав Палија, иначе љекар у Заводу за рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић". Кандидат за скупштинску клупу је и његова радна колегиница др Снежана Кутлешић-Стевић, која руководи радом једине хипербаричне коморе у РС. Међу кандидатима је и предсједник Друштва специјалиста доктора стоматологије Бојан Гламочанин.

На листи је и предсједник Градске организације Актива жена СНСД-а Гордана Лиховић, те предсједник младих ове странке Александар Бузаковић. 

Међу одборнике би могли и актуелни предсједници савјета мјесних заједница Миладин Маличевић из Чесме и Драго Драгић из Борика два.

У градској Скупштини би своје мјесто могли да добију између осталих: академски сликар Маја Додиг, затим Далибор Ћуп, Зоран Поповић, Наташа Марић-Удовчић, Невена Тодоровић, Милкица Никић, Лазо Шешић, Драгомир Батар, Нада Јованић, Винка Вученовић, Катарина Јовановић, Драгана Ристић, Александра Рогић и други.

Изостали са списка

Од актуелних одборника на листи СНСД-а за предстојеће локалне изборе нема Душка Рачића, Душана Чајића, Драженка Нинића, Здравка Јосиповића, Дарка Сабљића и Милана Грануле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана