Канцеларија за грађане: Преко 10.000 захтјева у току 2021. године

ГС
Канцеларија за грађане: Преко 10.000 захтјева у току 2021. године

У току протекле године, више од 6.500 захтјева за рјешавање одређених проблема грађана пристигло је путем Канцеларије за грађане.

Када се сумира читава протекла година, Одсјек за сарадњу са грађанима – Канцеларија за грађане, запримила је 2.780 личних обраћања грађана и 3.637 телефонских позива.

Овом броју свакако треба додати и телефонске позиве и поруке које су упућени директно према Кабинету градоначелника – напомињу из Канцеларије за грађане, те захтјева који су пристигли путем апликације „Грађанска патрола".

- Поред наведеног, заведено је преко 1.900 предмета по различитим захтјевима грађана, од којих се највећи број односи на потребу рјешавања инфраструктурних проблема у граду Бањој Луци, а исти су прослијеђени надлежним организационим јединицама – речено је из ресорног одсјека.

-Сугестије, приједлози и пријаве прослијеђене су надлежним организационим јединицама Градске управе. Пристигле примједбе на рад организационих јединица Градске управе су испитане, те су подносиоци обавијештени о истом – напомињу из овог одсјека.

Додају како су грађани су били активни током читаве 2021. године и пријављивали одређене комуналне проблеме путем апликације „Грађанска патрола", гдје је запримљено преко 3.970 пријава .

Када се свим овим бројкама  додају и сви они захтјеви који су упућени директно према Кабинету градоначелника, што телефонским, што путем електронске поште, збиран број износио је преко 10.000 различитих захтјева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана