Канализацију у насељу Кумсале чека 16 домаћинстава

Јасмина Перишић
Канализацију у насељу Кумсале чека 16 домаћинстава

Бањалука - Становници Моравске улице у насељу Кумсале, годинама траже од Градске управе изградњу канализације за 16 домаћинстава, која су овом мрежом остала непокривена.

И док ових дана предузеће "Водовод" гради нових 105 метара канализације у овој улици, проблем ће бити ријешен за само три домаћинства, док су остали и даље на "чекању" .

Становник поменуте улице Драгиша Богдан, каже да се у више наврата обраћао Градској управи али и предузећу "Водовод", како би у сви у Моравској добили канализацију, али да нико нема слуха за њихове молбе.

-  Драго ми је због комшија који ће добити канализацију, коју је град требао да финансира а не они властитим средствима. Не схватам зашто су остала домаћинства изостављена. Причају да недостају некакви услови, али није тачно. Када су радили канализацију требали су је завршити до краја, а не половично. Сада на наше молбе одговарају којекаквим изговорима - рекао је Богдан.

Додао је да већина мјештана нема новца да сама финансира изградњу канализације, али и да им нико није ни понудио ту опцију.

- Шта год да тражимо, сви се праве глуви. И продавницу тражимо већ годинама јер до прве морамо пјешачити два километра. У улици има много старих и изнемоглих који по хљеб свако јутро шаљу друге и довијају се како знају. Тотално смо одсјечени од цивилизације а тако смо близу града - казао је Богдан.

У предузећу "Воводовод" потврдили су да граде крак канализације У Моравској улици, дужине 105 метара, који дијелом финансирају грађани а дијелом "Водовод".

- Они који су изостављени, треба да се обрате Градској управе јер је постојећом планском документацијом за њих предвиђено спајање на други крак канализације - рекли су у "Водоводу".

У Градској управи кажу да ова домаћинства немају канализацију, јер због висинске разлике не могу бити припојени на већ изграђени колектор.

- За те објекте је предвиђена изградња инфраструктуре са друге стране улице, из правца предузећа "Сточар". Прије тога потребно је ријешити имовинске односе. Овај пројекат ћемо узети у разматрање за наредну годину, с обзиром на то да је у току припрема програма - рекли су из Градске управе.

Депонија

Становници Моравске кубуре и са блатом и водом која се слива на улицу са оближње депоније грађевинског отпада.

- Камиони у улици одлажу све врсте грађевинског отпада, који искипавају одмах уз асфалтни пут. Сва прљава вода се слива и поплави улицу, али инспекција не реагује ни по том питању - казао је Драгиша Богдан

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана