Канализација у Врбањи није завршена, а пут пун рупа

Јасмина Перишић
Канализација у Врбањи није завршена, а пут пун рупа

Бањалука - Прекопана саобраћајница у Врбањи, препуна рупа и улегнућа, која је остала након изградње канализационе мреже у улици Раде Радића, више од годину је ноћна мора возачима који свакодневно пролазе магистралним путем Бањалука - Котор Варош и мјештанима.

Возачи су огорчени на раднике предузећа "Милош импекс", које је градило оборинску и фекалну канализацију у овој улици, јер прекопани асфалт није враћен у првобитно стање.

- Због рупа и улегнућа на аутомобилима често страдају гуме. Не чудимо се толико извођачима радова, који су више него траљаво обавили свој посао, колико се чудимо надзорном органу, који је допустио да овакви радови прођу незапажено. Већ смо се обраћали Градској управи, али нико није реаговао - рекао је мјештанин Зеленог вира Милан Ћурлић, који свакодневно пролази овом дионицом пута.

Додао је да је право чудо да није било и саобраћајних несрећа, али да су оштећења на аутомобилима свакодневица.

- Најприје су пола године градили канализацију па су једну траку ископали и затворили за саобраћај. Након завршетка радова, мјеста гдје су скинули асфалт затрпали су шљунком, па смо два мјесеца возили по џомбастом макадаму, док нисмо дочекали да је асфалтирају. Када смо коначно добили асфалт, био је неизнивелисан и пун улегнућа. Временом су се на њему створиле и рупе, тако да већ годину муку мучимо са овим изузетно прометним путем - истакао је Ћурлић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Врбања Богдан Марјановић је рекао да се због овог проблема обраћао и Градској управи.

- Остало је још 300 метара незавршене канализације. Осим што су отаљали асфалтирање пута, нису ни завршили оно што су започели. Жалили смо се прошле године полицији и Градској управи због рупа на асфалту. Када киша падне, те се рупе напуне водом и возачи их не виде, па долази до великих оштећења на аутомобилима. И пјешаци на тротоару када падне киши бивају запрскани - рекао је Марјановић.

Додао је да саобраћајница никад није санирана.

- За канализацију је издвојено милион марака кредита, а утрошено је само 562.000 КМ. Тај новац је потрошен, а ми нисмо добили потпуну канализацију, а још су нам и пут оштетили - казао је Марјановић.

У Градској управи су рекли да су упознати са овим проблемом.

"Милош импекс"

У предузећу "Милош импекс" нисмо успјели да добијемо одговор нити став када је у питању ова улица.

- Предузеће нема посла, нема радника, а не знам ништа о радовима у улици Раде Радића - рекао је кратко у телефонском разговору неко од радника фирме који није желио да се представи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана