Кафићи и ресторани отворени сат дуже

В. П.
Кафићи и ресторани отворени сат дуже

Бањалука - Угоститељски објекти смјештени ван стамбено-пословних зграда могу радити један сат дуже у односу на тренутно радно вријеме од 15. децембра ове до 15. јануара 2017. године.

Потврдили су то у Градској управи и додали да је градоначелник Игор Радојичић донио закључак о продужењу радног времена, уз напомену да сви угоститељски објекти могу радити у неограничено 1, 2, 7. и 14. јануара 2017. године.

- Ресторани и кафићи радним данима моћи ће радити од седам до један час послије поноћи, а викендом један сат дуже. Угоститељски објекти са знаком квалитета "златна кашика" радним данима моћи ће да раде од седам до два часа послије поноћи, а викендом један сат дуже - рекли су у Градској управи.

Објаснили су да ће ноћни клубови радним данима моћи да раде од 19 до четири часа, викендом један сат дуже, а  свадбени салони од седам до четири часа послије поноћи.

- Угоститељски објекти који се налазе у стамбено-пословним објектима радиће од седам до 23 часа, радним данима и викендом - рекли су у Градској управи и додали да ће на Дан Републике, 9. јануара, од осам до 13 часова моћи да раде меснице, продавнице мјешовите робе и цвјећаре.

В.д. начелника Одјељења за привреду Раденко Комљеновић  рекао је да ће најављене измјене одлуке о одређивању радног времена, које би угоститељским објектима дозволиле да дуже раде, требало да буду готове послије Нове године.

- Измјене морамо уклопити са важећим законима и тај посао ускоро нећемо моћи завршити - навео је Комљеновић. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана