Када ће почети да раде новоизграђени бањалучки вртићи?

GS
Када ће почети да раде новоизграђени бањалучки вртићи?

БАЊАЛУКА - Да новоизграђени вртићи у Бањалуци још нису почели да раде, потврдио је Петар Јокановић, директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука.

Према његовим ријечима, малишани још нису уписани у новоизграђене вртиће, те нови вртићи у Новоселији и на Паприковцу још нису почели да раде.

"Није ништа почело са радом. Ми смо се обратили  граду у вези с документацијом која нам је потребна. Потребно је да се изврши технички пријем објеката и да се изврши примопредаја објеката како бисмо се онда могли министарству обратити да њихова комисија изађе на терен да утврди да ли су испуњени услови. Онда објекти могу почети са радом", објаснио је он за "Независне".

Додаје да када буду имали назнаке да се све то приводи крају, те када позову министарство да изда дозволу, кренуће са прозивањем родитеља.

"Ми очекујемо да то буде у скоријем периоду. Родитеље ћемо прозивати са списка конкурса, тако да ћемо ићи по броју бодова, али броју бодова са цијеле територије, како не бисмо оштетили родитеље који имају велики број бодова. Тако ће родитељима који су, на примјер, на Старчевици бити понуђен вртић на Паприковцу или у Новоселији, па ће они одличити да ли је то њима прихватљиво или није, са тог критеријума удаљености", објаснио је Јокановић за "Независне".

Напоменуо је да ускоро очекују и вртић "Наташа".

"У току су грађевински радови, спољашњи радови су приведени крају, те су остали унутрашњи радови да се заврше. Све зависи од динамике рада извођача", рекао је он и додао да ће бити исти начин пријема дјеце по конкурсу, с обзиром на то да је остало 2.300 дјеце испод црте.

"Број дјеце коју ће уписати ови вртићи зависи од формираних група. Видјећемо то у зависности од интересовања родитеља. Формираћемо групе, с обзиром на то да јасличке групе броје мање дјеце, до максимално 17, а старија група броји максимално 30 дјеце", истакао је он.

Додао је да је тешко дати прогнозу колико ће бити тачно уписане дјеце.

"Радиће се шест класичних образовних група на Паприковцу, двије или три у Новоселији и три у вртићу 'Наташа'. Значи, биће неких 11 или 12 класичних образовних група", истакао је он.

Према његовим ријечима, радиће се према потреби и интересовању на терену, као и организационим потребама, због преласка млађе дјеце у старије групе.

"Битно је да ће бити 12 група, морамо задовољити јаслице које имају 17 дјеце максимално, а морамо,  наравно, и старију групу дјеце", закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана