Још једно скупштинско засједање без ефекта

Милош Васиљевић
Још једно скупштинско засједање без ефекта

БАЊАЛУКА - Дуго се чекала редовна сједница Скупштине града, готово три мјесеца, али и овај покушај за дискусију био је безуспјешан, а осим што одборници нису нашли компромис у вези са најважнијим темама, највише су причали о паузама које су биле вишечасовне.

Првобитно, на дневном реду требало је да се нађу 34 тачке, а неке важне као што је бесплатан и повољнији јавни превоз, субвенције и европска кућа нису добиле зелено свјетло скупштинске већине, као ни тачка која се тиче рјешења снабдијевања водом на платоу Мањаче.

У овакав епилог није вјеровао градоначелник Драшко Станивуковић те, како каже, није могао вјеровати да ће одбити бесплатан и повољнији јавни превоз.

- Одбијају одлуке које су корисне за наше грађане. Желим да поручим пензионерима који имају бесплатан превоз и онима који би нашом мјером убудуће требало да добију бесплатан превоз, да је СНСД рекао да неће добити ту повластицу - казао је градоначелник.

Према његовим ријечима, они неће ни да појединачна карта у јавном превозу буде повољнија за 0,80 КМ, као ни да мјесечне карте буду јефтиније за 25 одсто.

- Ове наше мјере које смо предложили, а које су они одбили значе да би шест милиона КМ остало у џеповима наших грађана - казао је Станивуковић, истичући да су овим одбили највећу реформу јавног превоза у граду, која грађанима доноси директну корист.

Како је нагласио већ је одржао више састанака да се сагледају наредни кораци у вези са овом ситуацијом.

- Преостаје ми само да позовем грађане испред зграде СНСД-а да искажемо незадовољство због скидања ових одлука о мјерама подршке и да видимо да ли је народ за ове политике подршке које смо ми предложили - рекао је Станивуковић.

С друге стране, шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић рекао је за “Глас Српске” да се градски превоз може несметано одвијати и без субвенција.

- СНСД је увијек имао здрав разум, да није тако не би оволико владао широм Републике Српске. Увијек сам за субвенцију, али да све буде транспарентно - рекао је Топић, додајући да се снабдијевање водом на Мањачи не може сервисирати јер су била огромна запослења у “Водоводу”.

Кладионице

Драшко Станивуковић казао је да је СНСД и против одлука о забрани отварања кладионица и коцкарница у близини школа, повећања субвенција за приватне вртиће на 100 КМ, против трајног рјешења проблема снабдијевања водом са система “Бањица”, али и против донације делегације Европске уније.

- Они су против здравог разума и логике. Скинули су преко 40 тачака дневног реда - закључио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана