Још једно признање за кориштење чистих енергетских технологија: "Еко топланама" награда "Brand Leader Аwаrd"

Александра Тодоровић
"Еко топланама" награда "Brand Leader Аwаrd"
Foto: "Еко топлане" | "Еко топланама" награда "Brand Leader Аwаrd"

Додјелом признања "Brand Leader Аwаrd", које су "Еко топлане" Бањалука добиле за постављање нових стандарда у области интеграције кориштења обновљивих извора енергије и чистих енергетских технологија за производњу и дистрибуцију топлотне енергије, у сриједу је завршена дводневна ЕКОнференција "Животна средина - свјетска престоница 2021", која је одржана у Београду.

- Ово признање потврда је "Еко топланама" да смо на добром путу. Изузетно смо поносни на чињеницу да је процес декарбонизације, када је ријеч о систему даљинског гријања у Бањалуци, започео са радом "Еко топлана", прије четири године. Награда "Brand Leader Аwаrd" још један је подстрек да наставимо и даље да одговорно користимо обновљиве изворе енергије и да развијамо тржиште енергента који потиче из обновљивих извора - истакао је директор продаје и маркетинга "Еко топлана" Александар Марић, који је учествовао у панел дискусији на тему обновљивих извора енергије.

У фокусу ЕКОнференције, а у циљу подршке и подстицаја зелене транзиције и подизања квалитета живота, као највећих изазова данашњице, били су унапређење животне средине и одрживи развој, посматрани кроз потенцијал природних ресурса и различитих привредних области, попут еколошког капитала и безбједности, обновљивих извора енергије, циркуларне економије, туризма, транспорта, грађевинарства и индустрије, а о овим темама на конференцији чији пренос је био организован и онлине на неколико платформи, говорило је више од 40 еминентних стручњака из региона.

Динамичан и интерактиван програм обиљежиле су најактуелније теме, нове информације, планови и стратегије, увид о могућностима и исплативости нових инвестиција.

- Посебно смо поносни на чињеницу да су "Еко топлане" представљене као један од најбољих примјера из праксе - кажу из овог предузећа.

Признање "Brand Leader Аwаrd" додјељује се већ 17 година у циљу афирмације најистакнутијих компанија, институција, појединаца и медија који континиураним позитивним развојем и иновативним стратегијама постављају више стандарде, унапређују тржиште и дају изванредан допринос у популаризацији одрживог привредног развоја и креирања конкуретног тржишног имиџа Србије и региона.

Ово признање, само једно је у низу награда које су "Еко топлане" освојиле током протекле четири године.

Награђени пројекти

Град Бањалука освојио је признање "Top Еnergy 2018", за пројекат изградње нове градске топлане на био масу, као најуспјешније изведени пројекат у категорији обновљивих извора енергије у Источној и Југоисточној Европи. Осим тога, пројекат даљинског гријања добио је и бронзану медаљу ЕБРД-а на самиту о енергетској ефикасности у организацији Уједињених нација, одржаном у Јордану, као један од најбољих пројеката које је финансирала ова међународна финансијска институција. Награда је освојена у категорији пројеката у вези са одрживом енергијом. "Еко топлане" су добиле и признање "Миша Анастасијевић" као једно од најбољих привредних друштава у Републици Српској.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана