“Јежева кућица” на јесен прима 50 малишана

М. С.
“Јежева кућица” на јесен прима 50 малишана

БАЊАЛУКА - Обнова дијела вртића “Јежева кућица” код Фабрике дувана је у пуном јеку и када буде завршена на јесен, моћи ће да прими 50 малишана. На тај начин биће значајно смањена дуга листа чекања за мјеста у обдаништима.

Како су потврдили у Одјељењу за комуналне послове, тренутно се у објекту одвијају унутрашњи радови попут малтерисања зидова и постављања подова.

- На вртићу је постављена нова столарија, а убрзо ће почети постављање фасаде, тако да ћемо добити нов и савремен простор за смјештај наше дјеце - навели су из одјељења истичући да овај пројекат град реализује са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП).

У оквиру акције обнове и изградње објеката предшколских установа само у посљедње четири године изграђено је или обновљено седам вртића. Упркос кризи усљед епидемиолошке ситуације, акција је настављена и ове године па је тако у току градња великих вртића на Петрићевцу и у Лазареву. Уз проширење “Јежеве кућице”, у плану је градња новог предшколског објекта у Куљанима, енергетско утопљавање вртића “Невен” и “Наша дјеца”, а све у намјери да до краја 2020. године буде отворено нових 600 мјеста за малишане.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана