Јешић: Амандмани скупштинске већине немају законско упориште

Срна
Јешић: Амандмани скупштинске већине немају законско упориште

БАЊАЛУКА - Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Дијана Јешић сматра да амандмани скупштинске већине на приједлог овогодишњег градског буџета немају законско упориште јер се Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске финансира из републичког буџета.

Јешићева је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекла да није јасно како се само од овог града тражи амандманима да из буџета издвоји средства за УКЦ, када се, како је истакла, зна да је то здравствена установа у којој се лијече грађани из свих крајева Републике Српске.

"Не постоји начин на који град Бањалука може да исплати директно стимулације за раднике УКЦ-а, а, с друге стране, скупштинска већина предлаже једнократну помоћ за медицинске раднике у износу од 500 КМ што није никакво системско ни трајно рјешење", сматра Јешићева.

Предсједник Савјета за здравство Градског одбора ПДП-а Бањалука Милорад Маран сматра да проблеми у здравству нису од јуче, а да амандмани скупштинске већине представљају "јефтини популизам".

"Готово једна трећина здравствених радника је напустило Републику Српску. Једнократна помоћ није рјешење проблема у здравству, поготово када се преко леђа здравствених радника, нажалост, покушавају прикупити политикантски поени", тврди Маран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана