Једнократна новчана помоћ од 200 КМ за све раднике Дома здравља Бањалука

ГС
Foto: A. ЧАВИЋ

БАЊАЛУКА - Сви радници у Дому здравља Бањалука добиће једнократну новчану помоћ од 200 КМ на плату, рекао је данас на конференцији за новинаре Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Како би ова подршка града била реализована данас је потписан уговор између Дома здравља и Градске управе.

"Ово је подршка и захвалност радницима у Дому здравља који се више од годину дана боре против пандемије вируса корона", навео је Станивуковић.

Истакао је да град за дом здравља ове године издваја 1,6 милиона КМ гранта по разним основама и 300.000 КМ за процес вакцинације.

"Поред овога, планирана је изградња амбулатне породичне медицине у Драгочају и набавка мамографа. Када се све ово узме у обзир долазимо до цифре од више од два милиона КМ улагања у здравствени сектор на подручју града", нагласио је Станивуковић.

Ведрана Антонић, замјеник директора Дома здравља Бањалука, захвалила се у име менаџмента ове установе.

"Оно што је значајно рећи јесте да се Дом здравља од првог случаја вируса корона трудио са свим својим могућностима да буде спреман за ове изазове. Наша установа и сви радници су се организовали преко ноћи и одговорили добро на ову ситуацију. Сви они даноноћно раде како би велики број пацијената био збринут. Ових 200 КМ значи много", казала је Антонићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана