Јавни превоз на подручју Бањалуке од понедјељка у пуном капацитету

ГС
Јавни превоз на подручју Бањалуке од понедјељка у пуном капацитету

БАЊАЛУКА - На подручју града од сутра, након скоро шест мјесеци, почиње с радом јавни градски и приградски превоз у пуном капацитету.

Како су истакли превозници, на линијама јавног градског и приградског превоза сви аутобуси су регистровани, поправљени, дезинфиковани, очишћени и спремни за путнике.

Дејан Мијић, директор "Аутопревоза", казао је да је једина предност пандемије вируса корона била та што су превозници имали времена да среде и обнове аутобусе.

"Све је спремно и доведено у исправно стање, а неки превозници су због предстојећег тендера за јавни саобраћај набавили и нова возила која ће бити пуштена у функцију до краја године. Они возачи који су били на чекању су повучени, тако да у нову школску годину улазимо у пуном капацитету", навео је Мијић.

Према његовим ријечима, продаја мјесечних карата у првих неколико дана није охрабрујућа и веома је мала, али ће праве показатеље имати око 6. септембра.

"Надамо се да ће се нормализовати стање, јер никоме није драже него нама када видимо пуне аутобусе. До сада су сви задовољни како смо реаговали током пандемије вируса корона и максимално се трудимо да аутобуси испуњавају све мјере које су прописане", истакао је Мијић.

Горан Старчевић, директор "Павловић турса", казао је да су аутобуси сређени, очишћени, дезинфиковани и спремни да раде у пуном капацитету и на свим линијама.

"Припремљена су и обавјештења за путнике о смјерницама како да се због епидемиолошке ситуације у вези с вирусом корона понашају у аутобусима. Продаја карата је нешто већа него претходних неколико мјесеци, али је то још далеко од просјека који смо имали прије пандемије", нагласио је Старчевић.

Додао је да би волио да се путници врате у аутобусе као и прије пандемије вируса корона, али да је то још тешко очекивати,преносе Независне Новине

"Надамо се да ће се људи вратити јавном превозу. Возачи су враћени са чекања па се и због њих надамо да ће се све нормализовати, како бисмо били у могућности да им исплаћујемо пуне плате", рекао је Старчевић.

И Момир Вујасин, директор "Алдемо турса", истакао је да је све спремно за рад у пуном капацитету, али да не очекује да ће се путници вратити у аутобусе у великом броју.

"Мислим да ће бити побољшање у односу на претходне мјесеце, али да аутобуси опет неће бити на истом нивоу као прије вируса корона. Једини начин да се спасе превозници јесте субвенција јавног градског и приградског саобраћаја", закључио је Вујасин

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана