Јавна набавка за кружни ток код “Леснине” у септембру

nezavisne.com
Јавна набавка за кружни ток код “Леснине” у септембру

​Бањалука - Јавна набавка за изградњу кружне раскрснице код “Леснине”, ако све прође према плану, могла би да буде расписана већ у септембру, рекао је за “Независне” Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

“Када је ријеч о изградњи кружне раскрснице код 'Леснине', још смо у фази израде пројектне документације. Вратили смо први нацрт који смо добили да би се што више избјегло рјешавање имовинско-правних односа”, рекао је Сандић.

Истакао је да нову варијанту нацрта очекују у наредних седам дана, те да ће се након тога радити главни пројекат.

“Све у вези с израдом пројектне документације могло би се урадити у наредних 15 до 20 дана. Након тога сву документацију шаљемо 'Путевима РС', који сносе трошкове изградње, и они сходно својим могућностима и средствима расписују набавку”, казао је Сандић.

Ова кружна раскрсница биће једна од три планиране које Градска управа ради у сарадњи с “Путевима РС” у настојању да се смање гужве на старој “градишкој” цести.

“Прва је кружна раскрсница код 'Леснине' и пијаце, друга код школе 'Иван Горан Ковачић' према Трапистима и трећа код 'Хиперкорта' у Дервишима”, казали су у овом одјељењу.

Додали су да је због безбједности пјешака који се крећу у близини раскрснице код “Леснине” планирана и изградња тротоара од раскрснице према Тржном центру “Тропиц”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана