Јачање улоге жена у предузетништву

В. П.
Јачање улоге жена у предузетништву

Бањалука - Градска развојна агенција (CIDEA) је припремила и кандидовала два пројекта за финансирање преко међународних фондова чији је циљ јачање улоге жена у предузетништву.

- На позив канадског фонда кандидован је пројекат под називом "Оснаживање жена и дјевојака и промоција родне једнакости". Поред Градске развојне агенције, на реализацији би требало да учествују и Завод за запошљавање РС, Школа ученика у привреди и фирма "Спарта", која се бави производњом готових текстилних производа. Укупна вриједност пројекта је 74.176 КМ - рекли су у CIDEA.

Казали су да је пројекат "Развој предузетништва и социјалног предузетништва, са нагласком на жене и младе" кандидован на позив амбасаде Француске.

 - Укупна вриједност пројекта је 33.555 КМ, док је партнер Градској развојној агенцији на овом пројекту УНА РС - Удружење грађана жена предузетница и руководилаца предузећа - казали су у CIDEA.

CIDEA континуирано покреће, предлаже, припрема и спроводи развојне пројекте у граду који се финансирају из међународних фондова. Један од посљедњих је радионица за прераду млијека, која је средином маја отворена у Пољопривредној школи чију реализацију је суфинансирао USAID/Sweden фарма два пројекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана