Јачање породице кроз институције социјалне заштите

М. С.
Јачање породице кроз институције социјалне заштите

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић, заједно са представницима Центра за социјални рад, потписао је јуче са организацијом “Сејв д чилдрен” (Save the Children) уговор о реализацији пројекта “Примјена програма јачања породица”, са циљем јачања породице кроз институције социјалне заштите.

Ријеч је о наставку пројекта који се односи на породице у којима постоји ризик од занемаривања дјеце или је присутна реална опасност по безбједност дјетета.

Град има добру сарадњу са овом организацијом дуги низ година, а између осталог, суфинансирали су адаптацију објекта у којем се пружају услуге Прихватне станице за дјецу и омладину затечену у скитњи и Дневног центра за дјецу у ризику, за чије несметано функционисање су обезбиједили и додатна средства. Градоначелник је захвалио на подршци за наставак овог значајног пројекта с обзиром на то да постоји потреба за овом врстом стручне помоћи у оквиру социјалне заштите.

Директорка организације “Сејв д чилдрен” Андреа Жеравчић истакла је да су овакви програми за јачање породица веома битни за стручна усавршавања социјалних радника и да могу помоћи већем броју породица да превазиђу изазове пандемије, да се оснаже и даље функционишу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана