Израђен идејни пројекат за објекат полицијске станице и МЗ на Лаушу

Срна
Израђен идејни пројекат за објекат полицијске станице и МЗ на Лаушу

Бањалука - Одјељење за просторно уређењег бањалучке Градске управе израдило је идејни пројекат објекта у којем ће бити смјештени Полицијска станица Лауш, те мјесне заједнице Лауш један и два, а укупна вриједност инвестиције се процјењује на милион КМ.

Изградњу објекта, чија ће површина износити 1.112 метара квадратних, заједнички ће финансирати градске власти и Министарство унутрашњих послова, а пројекат би требао бити реализован већ ове године, наводе из Градске управе.


Градско Одјељење за просторно уређење ће ускоро организовати јавну расправу о нацрту реглационог плана за саобраћајни чвор на укрштању Карађорђеве улице и Улице Јована Рашковића у насељу Лауш, у оквиру планова за убрзање протока саобраћаја на овој локацији и рјешавања неких од ургентиних инфраструктурних питања, изјавио је начелник Одјељења Слободан Станаревић.

Према његовим ријечима, приједлог измјене овог плана требало би већ у мају да се нађе пред одборницима Скупштине града.

Од раније је познато да би на тој локацији требало да буде изграђен кружни ток, као и да је у близини, тачније поред клинике "Интермедик" објекат у којем ће бити смјештени Полицијска станица Лауш, те мјесне заједнице Лауш један и два.

Начелник Одјељења за општу управу Сања Павловић каже да Град тренутно плаћа закуп за просторије у којима су смјештене мјесне заједнице Лауш један и два.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске нема своје просторије за Полицијску станицу Лауш и приморано је да плаћа закупнину.

"Изградњом објекта први пут ћемо добити властити објекат који ће испуњавати све услове за смјештај просторија мјесне заједнице, па више нећемо плаћати закуп. Корист од овога имаће и грађани Лауша који ће добити савремени објекат за све друштвене активности", рекла је Павловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана