Измјене траса на линијама 14 и 17А збуниле путнике

Илијана Божић
Измјене траса на линијама 14 и 17А збуниле путнике

Бањалука - Промјена трасе и реда вожње на линијама градског превоза 14 и 17А, која је уведена у уторак, изазвала је збуњеност и негодовање код великог броја путника, који се најчешће жале да аутобуси касне те да не знају на којим стајалиштима да их чекају.

Екипа “Гласа Српске” обишла је јуче стајалишта на линијама 14 и 17А те затекла путнике како збуњено гледају у оба смјера одакле ће аутобус наићи те претрчавају саобраћајницу како би ушли у аутобус.

Мира Шкрбић са Старчевице, коју смо затекли на аутобуској станици у улици Др Војислава Ђеде Кецмановића, казала је да је чекала превоз пола сата те да је од комшије сазнала да стоји на погрешној страни улице.

- Све се пореметило, не знам више ни гдје идем, ни гдје да чекам аутобус. Линија 14 се по новом окреће код Нешковић пумпе и одмах се враћа, а прије су била два аутобуса у једном, два у другом смјеру и били су редовни - казала је Шкрбићева.

Пензионерка Анђелка Михајловић истакла је да је боље било прије ове измјене те да је измјенама створена велика гужва.

- Не одговара ми нови ред вожње, јер сад дуже чекам. Било би боље да врате стари режим вожње - рекла је  Михајловићева.

Есма Пушкар пожалила се да јој је нелогично да аутобус вози само у једном смјеру.

- Промјена је позитивна за становнике Булевара и улице Степе Степановића, али је неопходно да се уходамо и схватимо који аутобус кад иде. Не знамо ни да ли ће аутобус наићи овуда - рекла је Есма.

Јован Т. је такође незадовољан измјенама.

- Ово је велико насеље коме је неопходан краћи размак између аутобуса. Кад су велике врућине и хладноће тешко је чекати 20 минута - казао је Јован.

Из Градске управе раније су најавили експерименталне измјене траса на линијама 14 Старчевица - Обилићево - Центар и 17А Старчевица - Нова болница.

- Аутобуси на линији број 14 неће више саобраћати у два смјера у насељу Старчевица, а на Ребровцу ће траса бити усмјерена кроз Булевар војводе Степе Степановића преко Градског моста и центра. На овај начин биће омогућено коришћење ове линије мјештанима из зоне Булевара војводе Степе Степановића. Аутобуси на линији број 17А и даље полазе са Старчевице, са проласком кроз Борик, али ће код Народног позоришта траса бити усмјерена кроз центар и даље ка Новој болници - саопштили су тад из Градске управе.

Нагласили су да се ради о експерименталним корекцијама те да ће коначна одлука о измјени траса биће донесена након детаљне саобраћајне анализе. Како “Глас” сазнаје, за прва два дана примјене пробних измјена, Градска управа није запримила ниједну притужбу грађана.

 

Краћа вожња

Нису сви утисци лоши, па тако Божица Тривић, која путује линијом 17А, каже да су јој измјене скратиле вожњу до одредишта.

- Добро је што 17А  иде кроз центар, али је проблем што више не пролази код Медицинске електронике па је тај дио града остао неповезан. Мени ово, ипак, одговара - рекла је Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана