Измјене колективног уговора у Градској управи: Радницима нису смањене плате

С. Б.
Измјене колективног уговора у Градској управи: Радницима нису смањене плате

БАЊАЛУКА - Ниједном раднику у Градској управи није смањена плата, без обзира на усклађивања са најновијим законским рјешењима у вези са обрачуном плате и донесеним измјенама колективног уговора за запослене у Градској управи, саопштили су из Градске управе.

- Наиме, у јануару су градоначелник и Синдикална организација Градске управе закључили измјену колективног уговора за запослене, због усклађивања са новим законским рјешењима у вези са преласком са нето на бруто обрачун плате и смањењем збирне стопе доприноса - кажу из Градске управе.

Додали су да су на тај начин важећи нето коефицијенти претворени у бруто, чиме плата није смањена.

- Напротив, сви радници од јануарске плате добили су повећање од 15 до 25 КМ због смањења збирне стопе доприноса са 32,8 на 31 одсто. Дакле, свим радницима утврђени су нови бруто коефицијенти и достављена су им нова рјешења о плати. У наредном периоду градоначелник и репрезентативна Синдикална организација у Градској управи започеће преговоре у вези са потписивањем новог колективног уговора у Градској управи, с циљем даљег побољшања права радника - појаснили су из Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана