Изложба поводом Свјетског дана вода: Неопходни пречишћивачи на Врбасу

С. Б.
Foto: С. Бојанић

БАЊАЛУКА - Поводом Свјетског дана вода, 22. марта, предузеће “Водовод”, у сарадњи са бањалучким основним школама, у петак је у Дому омладине организовало постер-презентацију, на којој су ученици осмих и деветих разреда креативно одговорили на овогодишњу тему “Подземне воде - учинимо видљиво невидљивим”.

Директор “Водовода” Предраг Дудуковић казао је да је важно да најмлађи буду едуковани о важности воде као основног предуслова за опстанак и развој.

- Огроман број људи у свијету умире због кориштења загађене воде, а такву воду користи скоро двије милијарде људи у свијету. Овај податак треба свима да нам буде поука да цијенимо воду као ресурс без којег живот није могућ - казао је Дудуковић.

Истакао је да су ове године у пројекат укључени и многи спортски клубови у граду.

- Придружили су нам се Кајак клуб Врбас и Дајак клуб Бањалука, који су препознали важност квалитета воде за људско здравље, социјални и економски развој, али и за цјелокупну природу - додао је Дудуковић.

Бориша Мандић из Одјељења за комуналне послове у Градској управи казао је да град посвећено ради на заштити вода и на одвајању отпадних вода.

- Велики проблем представља чињеница да Бањалука нема пречишћиваче отпадних вода, па оне одлазе у ријеку Врбас - рекао је Мандић.

Ученица ОШ “Милан Ракић” из Љубачева Бојана Ерак казала је да је кроз овај пројекат стекла много знања о екологији и води.

- Урадили смо пано на тему подземних вода, уз помоћ наше наставнице биологије - рекла је Бојана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана