Излетишта спремна за првомајске празнике

Јелена Танацковић
Излетишта спремна за првомајске празнике

БАЊАЛУКА - Позната бањалучка излетишта Трешњик и Шибови уређена су и спремно ће дочекати излетнике за 1. мај, Међународни празник рада, који се традиционално обиљежава овог викенда, уз роштиљ и дружење у природи.

Потврдили су ово из Одјељења за комуналне послове у Градској управи за “Глас Српске” те додали да је за одржавање излетишта у овој години издвојено 14.000 КМ.

- Одржавање подразумијева кошење, крчење и сакупљање отпада, а све то радимо како би излетишта у потпуности спремна дочекала многобројне суграђане - нагласили су из одјељења. Апеловали су на суграђане да сваки пут, када иду у природу, чувају околину.

Стручни сарадник у Туристичкој организацији града Младен Шукало рекао је да се Бањалука из године у годину профилише посебно као град културних и туристичких догађаја, који трају од априла до јуна.

- Суграђани имају навику да одлазе на излетишта и посјећују одређене дестинације у сеоском подручју Бањалуке. Тако ће и ове године најинтересантнија бити излетишта Трешњик, Шибови и Бањ брдо, гдје очекујемо доста излетника - казао је Шукало за “Глас Српске”.

Додао је да је Бањалука позната и по још неколико занимљивих мјеста и уређених терена за посјете и рекреацију.

- Поред Шибова, ту су и остала излетишта, једно од занимљивијих је Крупа на Врбасу, коју сваке сезоне обилази велики број посјетилаца. Ту је и Етно-село “Љубачке долине”, камп “Врбас” у Рекавицама, те сеоско домаћинство “Велика греда”, мјесто у близини највећег врха Мањаче, које има широку понуду - рекао је Шукало.

Истакао је да ове године очекују да ће све ове дестинације посјетити већи број туриста.

Шукало је додао да ће и нова сезона у Туристичко-рекреативном центру “Мањача” почети 1. маја.

- Овај центар понудиће нове садржаје посјетиоцима како би током прољећа и љета могли да у потпуности уживају у природној оази надомак Бањалуке - нагласио је Шукало.

Кастел

Када је ријеч о осталим зеленим површинама у граду, у склопу велике прољетне акције чишћења града настављено је кошење зелених површина и уређење зеленила. Екипе су претходних дана уређивале травњаке на тврђави Кастел, а јуче је почело кошење по насељима. Како су казали из Одјељења за комуналне послове, на Кастелу су, осим кошења и уређења зелених површина, очишћене и окрчене површине уз зидине тврђаве.

- По завршетку кошења у ужем центру града, у парковима и око главних саобраћајница, кошење и уређење зелених површина је настављено у насељима Центар 1 и 2. Такође, поред кошења врши се орезивање стабала и блоковског зеленила - казали су из Одјељења за комуналне послове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана