Изградња нових небодера у Борику изазвала бунт станара

РТВБН
Изградња нових небодера у Борику изазвала бунт станара

Станари бањалучког насеља Борик окупили су се вечерас у кругу Основне школе "Вук Стефановић Караџић" и још једном поручили да се противе измјенама регулационог плана за овај дио града који, како наводе, предвиђа изградњу два небодера у овом насељу.

Станари овог градског насеља кажу да се противе бетонизацији овог насеља и додајуу да нису против градње али да она мора бити по стандардима хуманог живљења уз зеленило и друге садржаје који не угрожавају нормалан живот

- Тражимо да се одустане од изградње небодера, градње двосмјерне улице кроз садашњи паркинг и рушења насеља које је направљено плански и по правилима струке - кажу окупљени грађани.

Предложеним нацртом Регулационог плана на мјесту садашње мале пијаце, предвиђена је изградња небодера од 14 и 15 спратова. Друга спорна локација је простор бивше фабрике Фруктона, која годинама не ради, а гдје је предвиђена градња комплекса до 10 спратова.

Грађани траже очување зелених површина и повећање капацитета за паркинг односно изградњу подземних гаража.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је раније поручио да то што нешто предложи пројектантска кућа, не значи да ће на крају бити тако и позвао пројектанте да поведу рачуна о ономе што грађани савјетују и да подржава идеју да на мјесту пијаце у Борику буду изграђене гараже, пише БН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана