Изградња мреже у горњем дијелу Новоселије: Стиже вода за 50 домаћинстава

Н. Р.
Изградња мреже у горњем дијелу Новоселије: Стиже вода за 50 домаћинстава

БАЊАЛУКА - У оквиру великог инвестиционог циклуса “Вода 2” почела је изградња водовода у улици Браће Милетића у Новоселији, на који ће бити прикључено више од 50 домаћинстава из горњег дијела овог насеља.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да су се домаћинства у овом дијелу Новоселије снабдијевала са застарјеле водоводне мреже, због чега је већ годинама отежано водоснабдијевање у овој улици.

Он је нагласио да вриједност радова у овој улици износи око 400.000 КМ и да је рок за њихово извођење три мјесеца.

- Кроз прву фазу реализације овог пројекта већ су изграђени пумпна станица и резервоар од 200 метара кубних, као и дио потисног цјевовода од прикључка на градску водоводну мрежу до пумпне станице. На овој локацији биће изграђено и 2,5 километара дистрибутивног цјевовода који би са резервоара требало да разведе воду до домаћинстава - нагласио је Радојичић.

Житељ Новоселије Стојан Даниловић рекао је да је квалитет воде коју тренутно добијају веома лош.

- Вода је мутна, а свака киша значи и ново замућење. Завршетком пројекта снабдијевања водом заокружићемо инфраструктурне пројекте у овом крају, јер су раније урађени пут и расвјета - нагласио је Даниловић.

У склопу инвестиционог циклуса “Вода 2” планирано је да на ширем подручју града буде изграђено око 50 километара водоводне и канализационе мреже. Пројекат “Вода 2” укључује и изградњу канализационе мреже, између осталог, у Путу српских бранилаца и неколико улица у Дракулићу, Куљанима, Врбањи, Ади и на неколико локација на Лаушу. Укупна вриједност ових радова већа је од пет милиона евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана