Изградња централног споменика наш дуг херојима: Дринић на парастосу погинулим борцима

Г.С.
Изградња централног споменика наш дуг херојима: Дринић на парастосу погинулим борцима

БАЊАЛУКА - "Поносан сам на наше хероје, погинуле борце Прве оклопне бригаде који су храбро и поштено извршавали све борбене задатке да бисмо ми данас живјели у слободи. Млађа генерација којој и сам припадам треба да својим знањем и доброчинством изграђује и учвршћује Српску у јединству".

Поручио је то народни посланик Небојша Дринић у касарни Козара у Бањалуци гдје је служен парастос погинулим борцима Прве оклопне бригаде у саставу Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске.

Чување тековина Одбрамбено - отаџбинског рата и његовање сјећања на жртву погинулих бораца коју су вођени часним и племенитим циљевима, према Дринићевим ријечима, обавеза је свих генерација.

- Јунаци који су жртвовали своје животе за Републику Српску и слободу свих нас трајно су урезани у наше памћење. Заједно са Републиком Српском рађала се и стасавала моја генерација која ће у част славних предака изградити централни споменик свим нашим херојима. То је наш дуг према најхрабријим синовима Републике Српске, рекао је Дринић.

Подсјетио је да ће споменик бити изграђен

у центру Бањалуке, поред споменика 12 беба и Храма Христа Спаситеља.

Представник Града Бањалуке из Одјељења за борачко - инвалидску заштиту Радивој Мајсторовић рекао је да

је данашњни дан прилика да се с највећим уважавањем сјетимо оних који су за слободу и мир које данас уживамо, дали најврједније што су имали – своје животе.

 - Њихова жртва нас обавезује да памтимо и да породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима пружимо сву могућу помоћ и подршку, нагласио је Мајсторовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана