Изграђен нови кружни ток на путу према УКЦ-у

Срна
Изграђен нови кружни ток на путу према УКЦ-у

БАЊАЛУКА - Код Универзитетског клиничког центра Републике Српске на Паприковцу урађена је нова кружна раскрсница која би требало да значајно растерети саобраћај у овом дијелу Бањалуке, поручили су из данас Градске управе.

Ово је 12. кружна раскрсница у Бањалуци која је урађена у протекле четири године.

Кружни ток направљен је у Улици Јована Рашковића у оквиру изградње нове повезнице такозване паралеле између насеља Лауш и Паприковац, вриједне 2,7 милиона КМ, која ће бити пуштена у функцију наредне седмице.

“С обзиром на очекивани велики саобраћајни ток, али и велики број возила на постојећем путу према УКЦ-у, одлучено је да се ово укрштање реконструише у кружну раскрсницу. У оквиру радова биће измјештена и постојећа аутобуска стајалишта ван коловоза, што ће довести до квалитетнијег одвијања саобраћаја”, истакли су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Изградња ове саобраћајнице један је од највећих, а због конфигурације терена, и најзахтјевнијих инфраструктурних пројеката у граду која ће смањити гужве у насељу Лауш, једном од највећих насеља у граду, посебно на Карађорђевој улици.

Нова саобраћајница дуга је 800 метара, са 80 метара дугим вијадуктом, а уз улицу је урађена и сва остала потребна инфраструктура.

Упоредо са изградњом “паралеле” у припреми је и нова линија јавног превоза која ће саобраћати преко новоизграђене саобраћајнице и тако спојити више градских насеља са Универзитетским клиничким центром.

Ријеч је о новој линији “Лауш-Паралела-Центар-Зелени мост”, која ће носити ознаку “линија број седам”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана