Избори за савјете МЗ у Бањалуци: На листама одборници, градоначелникови савјетници, директори...

ГС
Избори за савјете МЗ у Бањалуци: На листама одборници, градоначелникови савјетници, директори...

БАЊАЛУКА - Градска изборна комисија Бања Лука објавила је овјерене кандидатске листе за предстојеће изборе савјета мјесних заједница, а занимљиво је да се појединим листама налазе одборници и друге мање или више политички ангажоване и познате личности, пише портал „Мондо“.

Замјеница градоначелника Милада Шукало налази се на листи у мјесној заједници Нова Варош испред листе ''За наша насеља - Нова Варош'' у којој су окупљени ПДП и друге странке које подржавају градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића. Ања Љубојевић, кандидат СНСД на локалним изборима 2020. године и млада атктивисткиња ове странке је на листи ''Наша Нова Варош'' у којој су груписане странке одборничке већине из Скупштине Града.

Савјетница градоначелника Бањалуке са социјалну и културну политику Мирна Савић-Бањац кандидат је у мјесној заједници Петрићевац. Она је такође на листи ''За наша насеља''. У овом насељу на посебној листи ПДП-а је одборник у Скупштини града Јово Савановић. ПДП има посебне листе у још неким мјесним заједницама.

Давор Драгичевић и Софија Грмуша су на листи ''Покрета правде'' у мјесној заједници ''Лауш 1'', а у сусједном ''Лаушу 2'' један од кандидата листе ''За наша насеља - Лауш 2'' је Диана Цвијић, која је била дио ''Тима за ревизију'' градоначелника Бањалуке, Драшка Станивуковића.

На листи ПДП-а у мјесној заједници Паприковац је Велибор Вукајловић, в.д. директора ''Акване''.

Још један одборник, Саша Лазић из покрета „Бањалука зове“ на листи је ''За наша насеља - Старчевица''.

Овјерене кандидатске листе су, поред интернет странице Града Бањалука, изложене и на огласним таблама припадајућих мјесних заједница.

Комисија је позвала овлаштене предлагаче и кандидате на објављеним листама, да изврше увид у исправност и личних података (презиме и име), као и исправност података у називу овлаштених предлагача.

У случају уочавања евентуалне грешке у подацима, неопходно је да о истој, што прије, а најдаље до понедјељка, 14. фебруара до 16 часова буде обавијештена Градска изборна комисија.

Овјерене кандидатске листе за све мјесне заједнице погледајте ОВДЈЕ.

Избори за савјете мјесних заједница биће одржани 20. фебруара у свих 57 мјесних заједница на подручју града Бањелуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана