Избор члана Школског одбора Технолошке школе није добио зелено свјетло

Весна Поповић
Избор члана Школског одбора Технолошке школе није добио зелено свјетло

Бањалука - Комисија за избор и именовања Скупштине града није дала подршку предложеном кандидату за члана Школског одбора из реда представника локалне заједнице у Технолошкој школи.

Највише дискусије је било у вези са начином избора и бодовања кандидата, које је засметало одборницима опозиције у комисији. И поред тога што избор члана Школског одбора није добио зелено свјетло, о његовом именовању данас ће расправљати и коначни суд донијети одборници Скупштине града. На конкурс за члана одбора пријавила су се два кандидата.

Члан комисије Зоран Талић (ПДП) је рекао да је највећи проблем бодовање кандидата.

- Узимају се у обзир три критеријума: биографија, мотивацијски приступ и искуство у раду у школском одбору. Проблем је што нигдје није наведено колико бодова носи сваки од тих критеријума. Треба да се зна шта заслужује пет, шта 10, а шта 15 бодова - објаснио је Талић.

Сличан став имао је и члан комисије Владимир Мирошљевић (НДП), који каже да је кроз овакав начин избора тешко оцијенити кандидате.

- Један од критеријума је мотив. Како је то могуће оцијенити без неког система. Исто је нелогично да други кандидат, који је магистар, има мање бодова од некога са средњом стручном спремом - навео је Мирошљевић.

Предсједник комисије Здравко Јосиповић (СНСД) је рекао да је предложени кандидат Маријана Радињић добила четири гласа за од потребних пет, а три су били против.

- Иако је одлука добила негативно мишљење комисије, она се упућује у скупштинску процедуру и посљедњу ријеч о том питању даће одборници на данашњој сједници - рекао је Јосиповић.

Потпредсједник комисије Ненад Шибаревић (ДНС) је рекао да опозиција овом питању придаје непотребну пажњу.

- Тешко је наћи заинтересоване људе који би били чланови школског одбора - каже Шибаревић.

Интервју

Зоран Талић каже да су разговору са кандидатима од пет чланова комисије присуствовала само три која су бодовала кандидате.

- Два која су из реда одборника позиције нису присуствовали раду конкурсне комисије - рекао је Талић.

Ненад Шибаревић каже да није присуствовао разговору са кандидатима јер је био болестан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана