Избор бањалучких начелника идуће године

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Систематизација у Градској управи Бањалука већ је почела, а јавни конкурс за начелнике одјељења биће на једној од наредних сједница Скупштине града и то наредне године, рекао је за "Независне" Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Према његовим ријечима, нови облик систематизације је већ заживио у Градској управи Бањалука те је велики дио радника добио рјешења и прешао из једног одјељења у друго.

"Одјељење за привреду је постало доста снажније јер је у њега укључено још неколико одјељења. Такође, дијелови Одјељења за друштвене дјелатности су и култура, спорт, социјална политика и неке друге дјелатности те су направљене додатне уштеде јер је смањен број одјељења, као и будућих начелничких мјеста", рекао је Станивуковић.

Што се тиче конкурса за начелнике, Станивуковић каже да су многе тачке спремне, али да се још не стављају на дневни ред сједнице Скупштине града јер је усвајање буџета за наредну годину приоритет.

"Имамо много тачака које су спремне, али их ја као предлагач не стављам на дневни ред Скупштине јер је буџет приоритет. Дешавало се раније да имамо сједнице и по више од 40 дана са 80-90 тачака дневног реда и управо због тога стављамо приоритете како би се оне што прије завршиле", појаснио је Станивуковић.

Истакао је да је реално да јавни конкурси за начелничка мјеста у Градској управи буду предложена на Скупштини града на некој од наредних сједница.

"Циљ је да не одемо у привремено финансирање. Прво ћемо се позиционирати да добијемо најважније документе као што је приједлог буџета за 2022. годину који је најважнији и хоћемо да се усвоји до краја године", навео је Станивуковић.

Како су "Независне" раније писале, систематизацијом је број одјељења смањен на девет.

Почетком ове године Станивуковић је предлагао да у будућем саставу администрације Градске управе буде укупно седам одјељења, плус Служба за заједничке послове и Кабинет градоначелника.

Тада је предложио да то буду Одјељење за општу управу, Одјељење за привреду и локални економски развој, Одјељење за просторно уређење, Одјељење за финансије, Одјељење за саобраћај, комуналне и стамбене послове, Одјељење за друштвене дјелатности и борачко-инвалидску заштиту, Одјељење за Комуналну полицију и инспекцијске послове, те Служба за заједничке послове и Кабинет градоначелника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана