Избачен из аутобуса јер је карту плаћао са десет марака

В. П.
Избачен из аутобуса јер је карту плаћао са десет марака

Бањалука - Возач аутобуса бањалучког "Аутопревоза" на линији број 2, који саобраћа на релацији Бањалука - Трн, јуче је на станици у насељу Лазарево путнику рекао да изађе из аутобуса јер није имао ситно 1,60 марака, колико кошта карта.

Чим је путник, који је карту покушао да плати новчаницом од 10 марака, изашао из аутобуса, возач је наставио са вожњом, пренијеле су агенције.

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић рекао је "Гласу" да је упознат са овим случајем те да ће, уколико буде доказана кривица возача, он бити кажњен.

- Чим сам обавијештен о овом случају затражио сам снимке из аутобуса и провјерићемо да ли је то тачно. Уколико буде утврђена грешка возача, он ће бити кажњен - изјавио је Мијић.

Напоменуо је да путници често новчаницама од 100 и 200 КМ желе да плате карту и надају се да возач неће моћи да им врати кусур, па ће добити бесплатну вожњу.

Међутим, у овом случају, када је у питању 10 КМ, Мијић истиче да нема оправдања, јер се брину да возачи имају довољно ситног новца за враћање кусура.

- У случају да им понестане ситног новца, возачи замоле путника да једну или двије станице стану поред њих, док не сакупе довољно новца да им врате кусур - казао је Мијић.

Превозници у Бањалуци ових дана од градских власти траже поскупљење цијена карата у градском превозу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана