Изабрана најљепша фотографија на конкурсу „Бања Лука у јесењим бојама“

ГС
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА – На конкурсу за најбољу фотографију на конкурсу „Бања Лука у јесењим бојама“ проглашена је она коју је направио бањалучанин Горан Радонић.

Побједничка фотографија изабрана је гласовима чланова Вибер заједнице Града Бања Лука, а више од 8.000 гласова учесника анкете, изгласали су да је фотографија Горана Радонића, са 1.940 освојених гласова, најљепша јесења фотографија.

Он је освојио паметни сат, који су обезбиједили Град Бања Лука и компанија „Меридиан

Аутор другопласиране фотографије је Бранка Дошен (1.207 гласова), која је освојила поклон компаније „Нова опрема“, док је аутор а трећепласиране фотогрфије Огњен Голубовић (1.155 гласова), који је освојио поклон компаније „Малбашић“.

Додатно, сви учесници фото-конкурса, који је организовао Град Бањалука су добитници и годишње претплате за „Бл бајк“.

У топ десет су још и Миодраг Гајић, Невен Попадић, Петар Ђукић, Ранко Стевановић, Никола Поповић, Ника Брестовац и Дарија Сладојевић.

Посебно признање уручено је и ученицима фото секције ОШ „Бранко Радичевић“, њих 17, који су заједно са професором Душком Гајановићем, који води ову секцију, доставили по двије фотографије на фото-конкурс.

Четврто мјесто у наградном конкурсу Града освојио је ученик осмог разреда ове школе, Петар Ђукић који је својом фотографијом Кастела освојио велики број гласова.

Ника Брестовац, која је такође послала своју фотографију на наградни конкурс, поручила је како је велико задовољство бити дио ове секције коју похађа са осталим ученицима.

„Професор нас учи из којих углова треба да сликамо, на шта да обратимо пажњу. Секцији сам се придружила јер волим да сликам и да фотографишем, много тога сам научила овдје“, казала је она.

Најљепша фотографија на конкурсу „Бања Лука у јесењим бојама“

Гајановић је нагласио како близу 20 ученика похађа ову секцију, која постоји од 2017. године.

„Морам да нагласим да је ово фото и видео секција, те влада велико интересовање ученика. Ми се пријављујемо на многе конкурсе. Досада смо освојили двије међународне награде, једну од Министарства. Сада смо се пријавили на овај конкурс Града. Паралелно са овим секцијама, покренули су и школски подцаст“, казао је Гајановић.

Учеснике фото-конкурса у име Градске управе угостила је Милада Шукало, која је поручила како је, у односу на прошлу годину интерес суграђана већи, те је искористила прилику да похвали и да се захвали ученицима Основне школе „Бранко Радичевић“, који похађају школску фото секцију, а који су се такође пријавили на овај фото-конкурс.

„Показали су да су наши млади суграђани такође заинтересовани за фотографију, али и за промоцију нашег града. Због великог интересовања одлучили смо да наредне године овај фото-конкурс направимо још бољим. Захваљујем се свим учесницима, али и нашим суграђанима који су гласали за фотографије. Један од наших циљева је управо то – да остварујемо интеракцију са нашим суграђанима“, казала је Шукалова.

Подсјећамо, на конкурсу за избор најљепше фотографије „Бања Лука у јесењим бојама“, који је спроведен од 11. до 31. октобра, пристигло је више од 280 фотографија. Конкурс је осмишљен у циљу промоције здравих животних навика – пјешачења и бициклизма, али и нашег града.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана