Из Угоститељско-трговинско-туристичка школа траже већу школу са фискултурном салом

Весна Поповић
Из Угоститељско-трговинско-туристичка школа траже већу школу са фискултурном салом

Бањалука - Угоститељско-трговинско-туристичка школа припрема документацију за изградњу новог објекта ове образовне установе и то са фискултурном салом коју ученици већ деценијама жељно ишчекују.

Потврдио је то директор ове школе Борис Спасојевић и додао је први корак ка том циљу је измјена Регулационог плана Обилићево који ће већ сутра на сједници Скупштине града разматрати одборници.

- Претходним регулационим планом нам је одузето игралиште на којем је изграђен стамбени објекат а овим измјенама смо хтјели да се то компензира како би могли планирати изградњу школског објекта са пратећим садржајима. Покушавамо створити све услове да у неком будућем времену имамо све спремно за изградњу нове школе. Када се заврше измјене регулационог плана, имаћемо основу за прављење пројекта који је полазна тачке на основу чега можемо тражити изградњу нове школе  - казао је Спасојевић.

Према његовим ријечима, измјеном регулационог плана биће омогућена изградња фискултурне сале те школског објекта који ће имати приземље и два спрата.

- На простору гдје је сада ресторан кроз регулациони план  хтјели смо оставити могућност за изградњу модернијег објекта са подземном гаражом - рекао је Спасојевић.

Ученици сматрају да и запослени у школи и они који је похађају заслужју модернији објекат са фискултурном салом.

- Годинама се о томе прича али није пуно урађено. Било би добро да почне градња што је брже могуће - рекла је  ученица која се само представила именом Јелена.

Овај докуменат је у понедјељак разматрала и Комисија за просторно уређење, заштиту околине, културног и природног насљеђа Скупштине града чији су присутни чланови са три гласа за и два уздржана дали овом акту позитивно мишљење.

Помјерања

Нацртом измјена РП планирано је да нова школа са фискултурном салом буде помјерена у дну парцеле коју би од улице Јасеновачких логораша одвајао само ужи зелени појас и ограда. И школски ресторан би требало да доживи трансформацију и требало би да буде помјерен према Булевару војводе Степе Степановића тако да би се између објекта и школе  добио паркинг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана