Из Одјељења за саобраћај и путеве најавили модернизацију: Нови систем олакшава наплату паркинга

Александар Стојановић, Илијана Божић
Из Одјељења за саобраћај и путеве најавили модернизацију: Нови систем олакшава наплату паркинга

Нови систем за контролу наплате паркирања, који је у протекле двије седмице тестиран, током викенда је почео да се примјењује.

 

Из Одјељења за саобраћај и путеве су истакли да је један од новитета то што радници који контролишу наплату паркирања више неће морати да укуцавају ручно регистарске ознаке, већ ће бити довољно да само усликају регистрацију, а систем ће аутоматски извршити провјеру да ли је плаћена карта за контролисано возило.

- Истовремено, корисници ће моћи да све информације у вези са паркирањем, као што су затварање појединих паркиралишта, рок трајања валидности мјесечних претплатних карата и остало добију путем СМС-а или електронске поште. Нови систем омогућиће и лакше продужавање претплатничких карата - рекли су из овог одјељења.

Послије формирања базе података, од средине ове године, приликом реиздавања мјесечних и осталих претплатних карата корисници више неће морати долазити у Градску управу са уплатницом, већ ће претплатне карте бити електронски продужаване.

- Ове године биће инсталирани дисплеји који ће показивати заузетост мјеста на тзв. “Крашовом” паркингу и Старој аутобуској станици - рекли су из одјељења и додали да се, поред недавно уведене апликације “паметни паркинг”, овим новитетима жели подићи ниво услуге.

Бањалучани који свакодневно користе паркинг у граду кажу да су углавном упознати са новитетима у паркинг сервису, али да нису сигурни да ће то смањити гужве и нервирања приликом тражења слободног мјеста.

Неки од њих сматрају да би веће цијене паркинга вјероватно смањиле гужве, али додају да би то сигурно био удар по џепу грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана