Из љубави двориште затрпали отпадом

nezavisne.com
Из љубави двориште затрпали отпадом

Бањалука - У бањалучком насељу Ада, гдје се спаја истоимена улица са Булеваром војводе Степе Степановића, пажњу пролазника привлачи двориште у којем се налази доста крупног отпада.

Иако је већина предмета ту већ годинама, двориште је у посљедње вријеме проширено разним старудијама. Власништво је породице Митровић, а у разговору са С. Митровићем, једним од чланова, сазнали смо да те предмете сакупља његов отац, јер су му, како је рекао, драги.

''Раније је отац нешто од тога продавао у сировине, а сада те предмете сакупља јер су му драги. Долазили су прије двије године из Комуналне полиције, али сам их упутио на оца'', рекао је Митровић, пишу Независне новине.

 Из Комуналне полиције кажу да у посљедњих пола године није било пријава па самим тим ни интервенција на тој адреси. Појединим комшијама смета што је у близини њихових кућа овакво двориште, док други кажу да свако на свом посједу има право да ради шта жели.

''Нормално је да смета, јер живимо неколико метара од њих. Људи који нам долазе у госте питају какво је то ругло. Довозе они то дуго, али сада је на све стране. Видим да нешто бацају, нешто режу у дрва. Срећом да нема смрада, али зато вјероватно има мишева'', прича једна комшиница.

Овакво двориште у комшилуку смета и Биљани Радуловић.

''Људи нас у чуду питају како живимо поред толиког отпада. Сматрам да свако треба да води рачуна о своме дворишту'', рекла је она.

Један од комшија подсјећа да је раније то двориште било ограђено салонит плочама, али да су касније скинуте те да им више смета смрад канализације.

''Смрад од пет, шест кућа нас гуши, посебно љети. Жалили смо се у мјесној заједници, али нико ништа не предузима'', кажу комшије.

Без казни у 2014.

За неуређена дворишта за физичка лица предвиђена је казна од 100 КМ.

"У току прошле године није било кажњавања лица због неуређених дворишта, јер су та лица поступала по наложеним мјерама комуналних полицајаца и у остављеном року извршавала уређења истих'', рекао је Миленко Шајић, портпарол Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана