Из градског буџета 600.000 КМ за бесплатне здравствене прегледе: Сљедеће године биће прегледно 27.000 суграђана

A. С.
Из градског буџета 600.000 КМ за бесплатне здравствене прегледе: Сљедеће године биће прегледно 27.000 суграђана

Превентивни здравствени прегледи биће настављени и у наредној години, с циљем да што више суграђана буде обухваћено овом јединственом акцијом, током које могу обавити више различитих прегледа на једном мјесту, потпуно бесплатно.

Градским буџетом планирано је 600.000 КМ за ову акцију, која ће у току идуће године, како је планирано, обухватити више од 27.000 Бањалучана.

- Према плану Дома здравља, прегледи у наредној години почели би већ почетком фебруара, а обухватили би мјештане од 18 до 70 година старости у насељима Булевар, Центар И и ИИ, за које би прегледи били организовани у Поликлиници, затим мјесне заједнице Карановац, Борковићи, Пискавица, Врбања, Кола и Стричићи - казали су из Градске управе.

Акцију, која је покренута ове јесени на иницијативу града, спроводи Дом здравља Бањалука. Од октобра, када је почела акција, прегледи су обављени у Мотикама, Чесми, Шарговцу, Агином Селу, Бочцу и Драгочају.

- До сада се на превентивне прегледе одазвало око 75 одсто становника који су позвани. Грађани су изузетно задовољни пруженим здравственим услугама и организацијом рада - навели су из Дома здравља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана