Из градске касе 10 милиона КМ за пројекте у Ади, Врбањи и Дебељацима

Срна
Из градске касе 10 милиона КМ за пројекте у Ади, Врбањи и Дебељацима

БАЊАЛУКА - За инфраструктурне пројекте у бањалучким насељима Врбања, Ада и Дебељаци у овој години из градског буџета биће издвојено 10 милиона КМ, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да ће бити започета изградња школе у насељу Ада, али и изградња и обнова најзначајнијих улица, попут Улице Новака Пивашевића, на чију обнову мјештани чекају годинама.

Према његовим ријечима, у насељу Врбања обнављају се школа, терен, дјечије игралиште, ускоро ће добити вртић, а улагања ће бити усмјерена и у изградњу водовода и канализације.

"Санирамо клизиште у Дебељацима, а биће урађена и главна улица у овом насељу", истакао је Станивуковић.

Он је додао да је у плану санација бројних улица у овом дијелу града, али да ће се увести другачија пракса изградње.

"До сада је била пракса да, када се у некој улици ради канализација, асфалтира се само онај дио који се прекопа и то буде поприлично ружно. Сада када се ради канализација, иде потпуно нова улица, да буде све уредно. Морамо да уведемо нову културу грађења", рекао је Станивуковић.

Он је додао да се ради и базен за водоснабдијевање у насељу Старчевица који ће помоћи и околним насељима која немају воду.

Станивуковић је додао да ће се у реализацију ових пројеката кренути у овој години, да ће мањи пројекти бити завршени већ у овој години, док ће реализација комплекснијих пројеката, попут изградње школе, трајати нешто дуже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана