Из Градске изборне комисије поручили: Данас поново бројање гласова на три бирачка мјеста

ГС
Foto: Илустрација

Градска изборна комисија ће дана поново пребројати гласове на три бирачка мјеста и то Борик 2, Бочац и Паприковац.

Наиме, Градска изборна комисија је утврдила да на три бирачка мјеста бирачки одбори нису, у потпуности, исправно урадили статистике и извјештаје, а што може утицати на кандидатске гласове и добијање мандата члана савјета.

У питању су како су навели бирачка мјеста: 034Б011 – Борик 2; 034Б014 – Бочац; 034Б076 – Паприковац.

– Процесу поновног пребројавања изборног материјала са наведених бирачких мјеста могу присуствовати акредитовани посматрачи овлаштених предлагача који су посматрали рад на Дан избора – 20. фебруара 2022. године. О наведеном ће овлаштени предлагачи бити директно обавијештени – навели су у Градској изборној комисији.

Навели су да је Градска изборна комисија Бањалука извршила провјеру и контролу образаца са свих бирачких мјеста, као и унос прелиминарних резултата који је – на званичној интернет страници Града објављен 21. фебруара 2022. године.

– Провјером и контролом утврђена је једна грешка приликом уноса кандидатских гласова за једног кандидата у Мјесној заједници Борковићи и иста је отклоњена. Поред наведеног, Градска изборна комисија је утврдила да на три бирачка мјеста бирачки одбори нису, у потпуности, исправно урадили статистике и извјештаје, а што може утицати на кандидатске гласове и добијање мандата члана савјета – навели су у ГИК, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана