Из “Еко топлана” поручили да ће радијатори и даље бити топли: Спремни за хладне дане

Александра Тодоровић
Из “Еко топлана” поручили да ће радијатори и даље бити топли: Спремни за хладне дане

БАЊАЛУКА - Иза “Еко топлана” су двије трећине веома успјешне сезоне гријања када је ријеч о квалитету испоручене топлотне енергије, али и о пословним резултатима овог привредног друштва, казали су у овом предузећу.

С обзиром на то да су, послије изразито високих температура за овај период године, пред нама прави зимски дани, из “Еко топлана” кажу да су, као и до сада, спремни да испоруче потребну количину топлотне енергије.

- Према свим параметрима, квалитет испоруке топлотне енергије у односу на претходне сезоне је побољшан. У прилог томе говоре и резултати анкете о задовољству корисника пруженом услугом. Средња оцјена квалитета гријања на скали од један до пет је 4,11, што је за 1,43 одсто више у односу на прошлу сезону, када је та оцјена била 4,05. Такође, још један показатељ задовољства корисника је и смањен број рекламација за 23 одсто у односу на сезону 2019/2020, упркос нижим спољашњим температурама за 4,2 степена Целзијуса. На основу досадашњих трендова, процјена је да ће у овој сезони гријања број рекламација бити знатно мањи у односу на прошлу сезону, што је још један показатељ раста квалитета гријања и задовољства крајњих корисника - нагласили су у “Еко топланама”.

Како су казали, захваљујући константном ангажману запослених и санацији дијелова дистрибутивне мреже у периодима између сезона, смањени су и губици топлотне енергије на мрежи за 7,8 одсто.

Иако су припреме за сезону гријања завршене на вријеме и, као и ранијих година, урађени планирани ремонт и санација дијелова дистрибутивне мреже у периоду између двије сезоне, што је и омогућило бољи квалитет гријања, стара и дотрајала мрежа је највећи проблем несметаног функционисања система даљинског гријања, усљед чега долази до кварова, односно пуцања мреже током сезоне гријања.

- Као и увијек, наше интервентне екипе на терену ажурно прате стање и настојимо да поправимо сваки квар у што краћем року, како наши корисници не би осјетили прекиде испоруке топлотне енергије, односно како би ти прекиди били што краћи - рекли су у “Еко топланама”.

С циљем и даљег побољшања квалитета гријања, трајно рјешење овог проблема су велика инвестициона улагања у дистрибутивну мрежу, у коју деценијама није довољно инвестирано и чија санација представља дуготрајан и обиман процес, којим би се дугорочно ријешио проблем честих кварова, као и проблем на систему даљинског гријања током предстојећих сезона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана