Из бањалучког Ћириличног парка украдена два слова

ГС
Из бањалучког Ћириличног парка украдена два слова

БАЊАЛУКА - Имовина Града Бањалука је ових дана учестало на мети вандала, а посљедњи случај је забиљежен на градилишту Ћириличног парка на локацији тзв. Купусишта, гдје су отуђене двије скулптуре ћириличних слова, саопштено је из Градске управе.

- Свједоци смо веома лоших појава које се дешавају од када је почела изборна кампања. Видјели сте да се ниједном нисам оглашавао као градоначелник сматрајући да се то нешто тако може десити. Међутим, јутрос добијам информацију да су отуђена два слова у Ћириличном парку, која је требало да буду овдје постављена. Слова су тешка, тешко се могу помјерити и све се дешава у центру града. Мој став је да овдје има политички потпис. Све смо пријавили полицији – казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Уз осуду сваког случаја вандализма, подсјетио је и на недавне случајеве оштећења градске имовине, када су вандали на видиковцу на Бањ брду уништили клупе и гребали дрвену подлогу, након тога препилани су реквизити на Соколском игралишту, а несавјесни појединици или више њих су три ноћи заредом обијали ормариће на Кастелу, вадили осигураче и гасили нову расвјету.

- Сви случајеви су пријављени полицији. Коме је ово у интересу? Моја порука јесте да они који не воле мене да ово све што раде то није моје, то је грађана Бањалуке и Града. Позивам све надлежне да ово истраже – рекао је градоначелник.

Напомиње да ће упркос свему, Ћирилични парк бити убрзо завршен, те да ће отуђена слова бити поново урађена.

- Уништавање градске имовине недопустиво је и очекујем да надлежне институције  што прије реагују, јер Бања Лука ово не заслужује – казао је градоначелник.

Овом приликом, обавијестио је јавност да је јутрос забиљежен и случај да су непознате особе позивале пензионере који су добили Картице пријатељства за повољнију куповину – говорећи им да врате исте, јер ће у противном добити казну од 10 до 100 КМ.

- Нашли смо два броја телефона са којих су обављени ти позиви. У име Града се ограђујем и кажем пензионерима да то није тачно, односно да не треба да враћају своје картице и да је то све лаж и политичка подвала. И овај случај смо одмах пријавили полицији – поручио је градоначелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана