Исту улицу у Куљанима санирају два пута у пола године

Игор Пилиповић
Исту улицу у Куљанима санирају два пута у пола године

Бањалука - Иако је санирана у марту ове године, главна саобраћајница у Првој куљанској улици у очајном је стању, а мјештани се с правом питају како је могуће да се четири мјесеца послије радова поново суочавају са одронима и огромним рупама.

Мирјана Рибић из насеља Куљани у невјерици прича да су она и остали мјештани затечени стањем главне улице која је недавно санирана.

- Саобраћајница у главној улици је благо речено катастрофална. Она је санирана у марту и убрзо послије завршетка радова пало је неколико киша и рупе су поново почеле да се појављују. Ево четири мјесеца касније, то више нису рупе него кратери - испричала је Рибићева.

Каже да се неколико пута већ десило да на аутомобилима пукне гума док пролазе овим дијелом насеља.

- Мало у шали, а мало озбиљно мјештани између себе причају да је вожња овим путем као родео - каже Рибићева.

Да је стање катастрофално потврдио је и предсједник Савјета мјесне заједнице Куљани Бојан Ковачевић.

- Константно се понавља иста прича. Послије сваке кише дођемо у исти проблем јер очигледно подлога за саобраћајницу првобитно није припремљена како треба - казао је Ковачевић.

У надлежном одјељењу Градске управе кажу да ће у току овог мјесеца у оквиру редовног одржавања градских саобраћајница, услиједити и санација ове улице.

- У Првој куљанској улици, на дијелу од касарне до објекта "Паж" бити пресвучен нови асфалтни слој, док ће на преосталом дијелу улице бити санирана настала оштећења - рекли су из Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

Радове у овој улици у марту је изводило предузеће "Нискоградња", али њихов став јуче нисмо успјели да чујемо јер на наше позиве директор овог предузећа није одговарао.

Санација

Након писања "Гласа Српске" о проблемима са прекопаном Седмом Куљанском улицом, услиједила је њена санација.

- На дан када је текст изашао у новинама у току дана су дошли из предузећа које је изводило радове и санирали су улегнуће - рекла је Мирјана Рибић.

Улегнуће на путу у овој улици настало је прекопавањем главне саобраћајнице током радова на водоводу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана