Исплате пролонгиране због нерадних дана

СРНА
Исплате пролонгиране због нерадних дана

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да су све исплате града за превознике, вртиће и социјална давања реализоване први дан по усвајању буџета, али да су пролонгиране због нерадних дана и обустављеног платног промета у банкама.


Станивуковић је навео да Град не може утицати на то када ће уплата бити извршена и да очекује да ће трансакције усмјерене за ове намјене бити реализоване у току дана, саопштено је из Градске управе.

Из Градске управе подсјећају да Град субвенционише јавни превоз, па пензионери са најнижом пензијом имају бесплатан превоз, а остале категорије повољнији.

Бесплатан превоз, како наводе из Градске управе, имају средњошколци и студенти из породица са четворо и више дјеце, а град суфинансира сву разлику поскупљења јавног превоза за све студенте и ђаке.

"Град суфинансира и трошкове услуге боравка дјеце у приватним вртићима, пружа подршку породиљама, а исплаћена је и друга рата средстава за бесплатне уџбенике", наводе из Градске управе.

Додају да су дозначени и грантови јавним предузећима "Аквана" и Завод за изградњу Бањалука с циљем функционисања и измирења обавеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана