Исплаћен регрес радницима вртића

ГС
Исплаћен регрес радницима вртића

БАЊАЛУКА- Радницима Центра за предшколско васпитање и образовање у петак је исплаћен обећани други дио регреса, потврдила је директорица овог центра Јелена Куртиновић.

Како је навела, обећано  је да ће повећање плате од 50 КМ, које је било исплаћено у јулу радницима Градске управе, док радницима Центра није, бити исплаћено на августовску плату.

"У понедјељак ћемо имати састанак са представницима Градске управе, а тема је усаглашавање појединачног колективног уговора за запослене у Центру за предшколско васпитање и образовање", рекла је Куртиновићева.

Подсјећамо да су након одлуке Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање о ступању у штрајк упозорења, од 26. јула, представници Синдиката, на позив Градске управе у сриједу, 27. јула, одржали састанак с представницима града.

Том приликом је на састанку договорено да ће до петка, 29. јула, свим радницима Центра за предшколско васпитање и образовање бити исплаћен други дио регреса у износу од 350 КМ, а да се већ у понедјељак, 1. августа, потпишу измјене и допуне Колективног уговора, како би свим радницима августовска плата била увећана за 50 КМ, преносе Независне.

Након тога је одржан и састанак Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање, на којем је речено да ће радници, уколико не дође до испуњења захтјева, активирати одлуку о ступању у штрајк упозорења, јер плате запослених у овој јавној установи нису повећане већ 17 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана