Искрена пријатељства печат школских дана матураната Угоститељско-трговачко-туристичке

Ивана Кардум
Искрена пријатељства печат школских дана матураната Угоститељско-трговачко-туристичке

Бањалука - Видно узбуђене и добро расположене, одјевене у раскошне хаљине и елегантна одијела, матуранте Угоститељско-трговинско-туристичке школе ни тмурно вријеме није спријечило да заблистају у пуном сјају.

Спремни за полагање испита зрелости окупили су се на Тргу Крајине, одакле су уз звуке трубача, блицеве фотоапарата и уз пратњу родитеља продефиловали према хотелу “Босна”.

Завршетком безбрижног животног периода ђаци су сложни у једном, да ће им школски дани остати у најљепшем сјећању, првенствено због стеченог знања, квалитетног професорског кадра и пријатељстава, која ће трајати читав живот.

Ученик Стефан Зековић, који је завршио смјер туристички техничар, школске дане највише ће памтити по бројним склопљеним пријатељствима.

- Током средњошколског школовања имао сам прилику да стекнем добро знање, које ће ми бити основа за даље школовање на Правном факултету - казао је Зековић.

Да усавршити своје знање из информатике планира и Милан Кнежевић, ученик смјера угоститељски техничар.

- У најљепшем сјећању ће ми остати забава са другарима. Школовање не планирам да наставим, али волио бих да практично проширим знање из подручја интернета и савремених технологија, јер је то област која ме интересује и којом бих се желио бавити у будућности - истакао је Кнежевић.

Школских клупа тешко ће се одрећи ученица Туристичке школе Рајка Бајић, која жели да постане васпитачица.

- Волим да проводим вријеме са најмлађима и моја је одлука да се упишем на факултет предшколског васпитања. Ђачко доба остаће ми у сјећању као весело доба, којем су печат дала искрена пријатељства.

У потрази за бољим образовањем многи ученици одлучили су да се запуте у иностранство, а највише у земље региона и Аустрију.

- Мислим да ће ово вече заувијек остати у мом сјећању. Што се тиче планова за будућност, жеља ми је да се упишем на Географски факултет у Београду, смјер туризмологија - рекла је ученица смјера туристички техничар Данка Микаловић.

Родитељи

Поред ђака, који су закорачили у зрелије доба, матуре имају велики значај и за њихове родитеље, родбину и пријатеље.

- Поносна сам на свог сина што је своје школовање привео крају. Узбуђење је било огромно, нарочито током припрема, у које сам уложила доста труда, али и панике - рекла је кроз смијех мајка ученика Угоститељске школе Наташа Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана